Majorettek mérték össze tudásukat Mórahalmon

Forrás: delmagyar.hu
Fotó: delmaygar.hu, Kuklis István

Mórahalom – Több mint kétszáz táncos részvételével rendezték meg szombaton Mórahalmon a Mikulás Open majorette versenyt. Hamar kiderült, kemény sportról van szó: a mosolyogva dobált botok mögött kemény, több éves munka áll. Hogy ezt ki milyen szinten műveli, azt ezen a versenyen is nemzetközi pontozóbírók ítélték meg.

Országos majorette versenyt rendeztek szombaton Mórahalmon a Móradombi Sportcsarnokban. Több mint 200 táncos lépett fel négy korosztályban: szóló, duó, trió és csapatprodukciók is megmérkőztek egymással. Tizenkét csapat versenyzői vettek részt a versenyen, melynek fele Csongrád megyéből érkezett.

A rendező Arlechino Táncegyesület vezetője, Füge Ildikó elmondta, a majorette ma már nem az a szórakoztató produkció, aminek sokan gondolják a fúvósok előtt vonuló csapatok láttán, mostanra ez is sportággá fejlődött. – Ez a verseny is a nemzetközi szövetség szabályait követi, két nemzetközi pontozóbíró is ül a zsűriben. A versenyszezon egyébként kora tavasztól kezdődik, az országos bajnokságot áprilisban rendezik. A mi versenyünk, a Mikulás Open – ahogyan a többi kisebb verseny is – felkészülési lehetőséget biztosít.

A mezőny egyébként nagyon vegyes volt: a profik mellett szép számmal voltak olyanok is, akiknek láthatóan még az alapokkal is gondjaik akadtak. A potyogó majorette botok és az esetlen táncmozdulatok ellenére azonban mindenki komolyan vette azt a rövid időt, amit a zsűri előtt tölthetett és hosszasan készültek a bemutatkozásra a csarnok különböző sarkaiban.

– Három éve majorettezek. Azért szeretem, mert érmeket lehet vele nyerni – mondta a hatéves Joó Regina, aki barátnőjével a mórahalmi táncegyesület mini korosztályában versenyez. Arra a kérdésre, mi ebben a sportban a nehéz, a kislány meglepő választ adott. – Az, hogy a versenyeken izgulunk, de így is ki kell állni és meg kell csinálni.
A cikk a delmagyar.hu oldalon folytatódik, fotógalériával.

Comments

comments