Pálinkalovagokat avattak a Homokhátságon

Tudósításunk a bzshop.hu oldal támogatásával jött létre.

A Zákányszéki Szentháromság Templomban már harmadik alkalommal végeztek pálinkaszentelést. Ez az év azonban más volt mint az eddigi szertartásokon megszokott, ugyanis a szertartás mellett a Magyar Magánfőzők Pálinka Egyesületének lovagavatása is a ceremónia része volt. A szentmisét Dr. Janes Zoltán zákányszéki és Joó Balázs mórahalmi plébánosok mutatták be.

Az istentisztelet után következett a lovagok avatása és fogadalomtétele, amelyet Orosz János a Bükki Pálinka Lovagrend Nagymestere vezényelt le. Az egyesület 2016-ban alakult azzal a céllal, hogy fejlesszék  a magánfőzést, népszerűsítsék a házi pálinkát és a kulturált italfogyasztást. 

Egy évben maximum 7 fő részesülhet a lovagi címben, ebben az évben a következő személyek kapták meg: Németh József, Némethné Kovács Terézia, Muth József, Nagy Attila,  Szabó Ferenc Ignác, Magyar László és Dankó Géza Gábor.

További fotókat a Homokihírek facebook oldalán találhat: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1799652726810171&type=1&l=dcb0df9920

 Börcsök Zoltán

Comments

comments