Csökkenhet az ingázás és a munkaerőhiány

Újszentiván Munkásszálló épül a községben Képen: Fotó: Török János

Forrás: delmagyar.hu, Fotó: Török János, delmagyar.hu
Mórahalom, Újszentiván – Mórahalmon hamarosan átadják, Újszentivánon is jól haladnak a modern munkásszálló építésével. Most újra kiírták a pályázatot, amely abban segít, hogy a cégek, vállalkozások megfelelő munkaerőhöz jussanak.

Hamarosan átadják a mórahalmi munkásszállót, és az újszentiváni is épül már. A Pénzügyminisztérium támogatásával épülő szállók a munkaerőpiaci problémákra adhatnak megoldást. Ebben az évben kilenc modern munkásszálló építése kezdődött meg az országban, ebből kettő Csongrád megyében. Mórahalom kezdeményezte az országos programot, és az első pályázók is ők voltak. Nógrádi Zoltán polgármester szerint Magyarországon a munkaerőpiac egyik legnagyobb gondja a mobilitás hiánya, hiszen nem ugyanott jelentkezik a munkaerő-kereslet, ahol a kínálat.

– A munkásszálló-építéssel az a célunk, hogy a helyi gazdaság fejlődésének ne legyen további akadálya a munkaerőhiány. Az ipari parkunkban számos cég van, amely folyamatosan küzd humánerőforrás-hiánnyal. Az ő helyzetüket szeretnénk azzal megkönnyíteni, hogy ha hoznak ide embereket, elszállásolásuk ne legyen gond – magyarázta lapunk megkeresésére Mórahalom polgármestere. A város vezetőjétől azt is megtudtuk, decemberben átadják a 94 ágyas munkásszállót, a beruházás 441 millió forintból valósul meg.

A cikk folytatódik a delmagyar.hu oldalon.

Comments

comments