A III. Kecskeverseny és mezei futóverseny Bordányban

juci_cover

A nyár vége felé haladva, a közelgő ősz beköszöntével ismét számos program várja majd a családokat és baráti tásaságokat Bordányban. A dolgos júliusi és augusztusi mindennapok után jó is lesz egy kicsit saját közösségünkben tölteni néhány órát. Erre az első alkalom szeptember 12-én, szombaton lesz, amikor is igazi családi nap várja településünk lakóit. Újdonság lesz, hogy egy napon kerül megrendezésre a Helyi Ízek fesztiválja és a III. Kecskeverseny, valamint ugyanezen a napon pótolják a Falunapokon, a rossz időjárás miatt elmaradt mezei futóversenytis.

A program tehát már reggel kezdetét veszi, hiszen nyolc órától a Park téren lehet regisztrálni a futóversenyre. A viadalhoz már évek óta hozzátartozik az osztályok vetélkedése is, így reméljük, hogy egy-egy osztály minél több versenyzőt, futni vágyót toboroz majd az eseményre. Alsó és felső tagozaton az első három-három helyezett különdíjban részesül, a Bordány Sportjáért Alapítványnak köszönhetően negyven, harminc és húszezer forintra számíthatnak a legügyesebb osztályok.

A tervek szerint tíz órakor, a futóversenyt követően egyből
kezdetét veszi a Helyi Ízek fesztiválja, ahová iskolai osztályközösségek, családi és baráti társaságok, civil szervezetek és közösségek, valamint intézmények, vállalkozások és testvértelepülések jelentkezését is várják. Az idei évben a hagyományos kategóriák (bográcsban készült ételek, valamint grillen és tárcsán sültek) mellett újítás lesz, hogy a kecskehúsból készült ételek is zsűrizésre kerülnek. Jelentkezni és érdeklődni a Faluházban személyesen, e-mailen a faluhaz@bordany.hu mail címen, illetve telefonon a 30/965-0771-es számon lehet egészen szeptember 10-ig. Nevezési díj nincs, sátrakat, székeket, asztalokat, a főzéshez szükséges alapanyagokat mindenkinek magának kell biztosítania.

Mint ahogy azt korábban említettük a programhoz kapcsolódik a Kecskeverseny elnevezésű rendezvény, melyet harmadik alkalommal rendeznek meg településünkön. Számos gyermek és családi program várja a kilátogatókat, így lesz ugráló vár, aszfaltrajz- és kötélhúzó verseny, de egyéb ügyességi feladatokra is számíthatnak a gyerekek. A felnőtteket is számos érdekesség várja, így kecskeszakáll verseny, káposztadobó és cipelő viadal, valamint kecsketejivásban is összemérhetik erejüket a legbátrabbak. Természetesen a nap egyik leginkább várt pillanatai a kecskefutamok lesznek, melyet ezúttal is a Faluház melletti területen bonyolítanak le. Számos kulturális program, népdalkörök fellépései és tombola is szerepel a szeptember 12-ei nap programjában, így a szervezők remélik, sokan látogatnak ki a Park térre.

Comments

comments