Nagy erőkkel lép fel a rendőrség az embercsempészek ellen Röszkénél

Összehangolt akció keretein belül csapott le rendőrség szerda hajnalban a hosszú ideje komoly problémát okozó embercsempészekre Röszke térségében.

A lakosság és a helyi politikusok több alkalommal kérte a rendőrség segítségét az életükben komoly zavart okozó, sőt a közbiztonságot veszélyeztető bűnözők tevékenységének felszámolása végett, többek közt Nógrádi Tibor, Fidesz-L.É.T.-es önkormányzati képviselő, frakcióvezető is felhívta a figyelmet a szegedi városvezetés tétlenségére és a szorgalmazta a rendőrségi akciókat. Az embercsempészbandák elleni hatékony fellépést sürgetett Toroczkai László, Ásotthalom jobbikos polgármestere is, apolitikus kifogásolta a rendőrség munkáját az embercsempészeket illetően, akik Toroczkai szerint megszállták a határ menti települést.

Tóth Péter, szegedi jobbikos képviselő is a városban tevékenykedő embercsempész bandák jelenlétére hívta fel a figyelmet hétfőn, valamint nehezményezte, hogy az ígéretekkel ellentétben nem készült el a GYODA Ásotthalomtól Tiszaszigetig.

Több mint ezerhatszáz határsértőt tartóztattak fel Csongrád megyében kedden

Harminchét csoportban 1633 illegális bevándorlóval – köztük 372 gyermekkel – szemben intézkedtek a rendőrök Csongrád megye déli részén kedden – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán az MTI-t.

Szenti Szabolcs elmondta: kedden a legnagyobb számú csoportot Röszke külterületén este kilenc óra után fogták el. Ott 102 szír, 27 pakisztáni, 13 afgán és 3 bangladesi állampolgár lépte át a zöldhatárt.

Hajnali két óra után Röszke külterületén elfogtak két magyar állampolgárt, akik autójukban 4 szír migránst szállítottak a főváros felé. Délelőtt Ásotthalom külterületén állítottak meg egy autót a rendőrök, amiben 6 szír bevándorló utazott. Őket két szerb férfi vitte volna Budapest felé. 4 szír bevándorló utazott abban a személygépkocsiban Röszke külterületén kora délután, amit egy 53 éves szerb férfi vezetett a főváros irányába. A segítők ellen jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A Készenléti Rendőrség járőrei Röszke külterületén 5 órakor egy kisbuszt állítottak meg. A sofőr megpróbált elszaladni, de a rendőrök elfogták. A járműben két szír férfi utazott, akiket Nyugat-Európába szállított volna a 39 éves szerb férfi. Őt embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették a rendőrök.

Folytatás a szegedma.hu oldalon.

Comments

comments