Böjte Csabával ünnepel a Homokhátság

juci_cover

Immár harmadik alkalommal rendezik meg augusztus 19-én este Szent István Kenyere címmel a térségben élő keresztények találkozását szolgáló homokháti búcsúünnepet. A mórahalmi templom melletti téren tartandó szabadtéri szentmisét Böjte Csaba, ferences szerzetes atya mutatja be Dr. Kiss-Rigó László megyéspüspökkel és a környék papjaival.

A Homokhátság minden katolikus közössége megmozdul ezen a napon, és ki busszal, ki gépkocsival, ki gyalogosan indul neki a térség búcsúünnepére. A távolabbról érkező zarándokokat a Szent János városrészben lévő Babos tanyán 18 órától fogadják a helyiek, majd az egyes települések hívei saját templomi lobogóik alatt, keresztaljakban vonulnak be a templomtérre. Ott 19 órától a csíkszeredai ROLE zenekar koncertje következik, majd 20 órakor veszi kezdetét az ünnepi szentmise, melynek keretében Dr. Kiss-Rigó László megyéspüspök szenteli meg az új kenyereket.

A szentmise előtt gyűjtést tartanak a Böjte Csaba testvér által vezetett Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára, mely sok száz árva és nehéz körülmények között élő gyermek nevelését, taníttatását végzi hosszú évek óta. A hívek és az önkormányzat adományait a rendezvény keretében adják át a szertartást vezető Csaba testvérnek.

A hagyományokhoz híven a mise után énekkel, zenével kísért fáklyás körmenet vonul végig Mórahalom belvárosán, melynek zárásaként az Aranyszöm Rendezvényház udvarán a város közös vacsorán vendégeli meg a résztvevőket.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye és Mórahalom Város Önkormányzata szeretettel vár minden érdeklődőt, imádkozni és találkozni vágyó embert augusztus 19-én, szerdán.

A tavalyi ünnepségről készített fotóink itt láthatóak.

Comments

comments